Introducción al Football.

El futbol (de l’anglès britànic football, traduït com a balompie) és un esport d’equip jugat entre dos conjunts d’onze jugadors cadascun i alguns àrbitres que s’ocupen de les normes. És àmpliament considerat l’esport més popular del món, ja que el practiquen uns 270 milions de persones. També se’l coneix com a futbol associació, nom derivat de The Football Association, és la primera federació oficial del món en aquest esport i que va utilitzar aquest nom per distingir-lo d’altres esports que inclouen la paraula “futbol”. En alguns països de parla anglesa també se’l coneix com a Soccer, abreviatura d’associació, ja que el nom del football en aquests països s’associa majoritàriament a altres esports amb aquesta denominació.

El terreny de joc és un rectangle de gespa natural o artificial, amb una porteria o arc a cada costat del camp. Es juga mitjançant una pilota que s’ha de desplaçar a través del camp amb qualsevol part del cos que no siguin els braços o les mans, i majoritàriament amb els peus. L’objectiu és introduir la pilota dins de la porteria o arc contrari, acció que s’anomena marcar un Gol. L’equip que aconsegueixi més gols després del partit, d’una durada de 90 minuts, és el que resulta guanyador d’aquest.

Història del Football.

El joc modern va ser reinventat a Anglaterra després de la formació de la Football Association, les regles de les quals de 1863 són la base de l’esport en l’actualitat. L’organisme rector del futbol és la Federació Internacional de Futbol Associació, més coneguda pel seu acrònim FIFA. La competició internacional de futbol més prestigiosa és la Copa Mundial de Futbol, ​​organitzada cada quatre anys per aquest organisme. Aquest esdeveniment és el més famós i el que compta amb més espectadors del món, doblant l’audiència dels Jocs Olímpics.